
Drugi put pišem post o ovoj piceriji.
Prvi put je bilo na nultoj verziji blogblogova na mojblogu (pre dve, dve i po godine) i to je jedan od postova kao i još mnogo njih koji su formatirani odmah po objavljivanju sledećeg posta.
Takav je bio običaj. Sad sam malo promenio običaj, pa sam rešio da čuvam ove postove malo duže. Vratimo se temi.
Naj, ali najbolja pica ikada u gradu Beogradu i šire može se dobiti u ovoj piceriji.
Danas sam se borio sa veeeelikom picom sa paradajizom, mocarelom i pečurkama.
Prelivao sam je pelatom, mmmhmmmmm. A zalivao čime drugim nego lajt koka kolom.
Ostalo mi je jedno parče. Wooow, puf. Pun stomak.
Ova pica je lekovita i ukusna.





Sledeći tekst preuzeo sam iz štampanog vodiča kroz restorane Yellow Cab za 2007. godinu.
CAMPO DE’ FIORI
Dubrovačka 10, Zemun; Tel: 011/613-948;
064/25-77-094; Radno vreme: 12.00 – 23.00
(kuhinja radi do 23.00) svakog dana u nedelji;
Bus: 15, 84, 704, 706; Bašta: Da (leti, 36 mesta);
Parking: Ne (ulica, ali pazite na znake, pauk nosi!)
Kartice: Visa, Visa Electron, Maestro, Dina;
Muzika: CD (italijanska); Jelovnik: srpski i italijanski jezik;
Osoblje govori engleski jezik
Obrok za dvoje, bez pića do 1.500,00 dinara
Kako početi tekst o sad već čuvenoj piceriji „Campo de’ Fiori“? Možda rečenicom: blago Zemuncima. Jedna od najboljih pica u gradu dolazi iz peći u malenoj kuhinji, malenog restorana, sa jednom od najlepših zemunskih bašta. Prijatan ambijent toplih boja, u kome dominiraju narandžasti zidovi, police pune sitnica, kamin, lepo postavljeni stolovi i raznobojne pločice na podu, ostavlja utisak da ste u kući svojih prijatelja, a ne u lokalu. Na meniju se osim pica nalaze i jela od paste, ćuretine, bruskete i salate. Bruskete predstavljaju odličan uvod u glavno jelo: hrskav hleb, svež paradajz, rukola i listovi parmezana naša su preporuka. Ako nikada ranije niste bili ovde, obavezno poručite picu campo de fiori koja se sastoji iz četiri dela: basciole (pavlaka, sir, slanina, pečurke i grašak); margherite (pelat, sir, bosiljak, paradajz, rukola, parmezan);ortolane (pelat, sir, paradajz, tikvice, paprika, plavi patlidžan, brokoli i spanać) i gorgonzola (pavlaka, sir, spanać i gorgonzola). Praznik za nepca, svaki deo za sebe! Poručiti samo gorgonzolu nije pametna odluka – takva pica previše je teška i jaka, ali u ovakvoj kombinaciji je idealna. Osim ove pice, na meniju su i one s brokolijem i kobasicom, sa lukom i gorgonzolom, ili fetučina sa lososom i tikvicama. Capricciosu jedite u nekoj drugoj piceriji, a ovde se prepustite gurmanskom avanturizmu i nećete pogrešiti. Ako vam ostane mesta, zasladite se kolačem sa sirom i kupinama. Odličan espresso.
Prijatno.




























